Trainingen

Trainingtraject voor hoogsensitieve personen.

Voor wie ?

Je bent al iet of wat vertrouwd met hoogsensitiviteit (bvb. via literatuur, lezingen, zelfhulpgroep, individuele therapie, …) maar je vindt het soms nog knap lastig: je betrapt jezelf regelmatig op de verzuchting ‘was ik maar niet zo hoogsensitief!’, of je bedenkt dat wat extra ondersteuning meer dan welkom zou zijn. Hierop ingaan is het doel van deze training.

Werkwijze

Een traject bestaat uit 6 blokken van 2u. Het ritme is rustig en beoogt het ter plekke onderzoeken van de ondersteuning die het beste past bij jouw persoonlijkheid (je bent immers meer dan hoogsensitief alleen).

Per trainingblok focussen we op een of twee typische kenmerken* en is er aandacht voor een beknopt theoretisch kader: een kapstok voor de opgedane en toekomstige ervaringen.

(*typische kenmerken zoals doordrammen tegen beter weten in, verlangen naar authenticiteit en verbinding, gevoeligheid voor kritiek, moeilijk knopen kunnen doorhakken of kunnen kiezen, communicatie, relaties, afgrenzen versus grenzen verleggen, natuur, kunst, ongeduld, zielsaspecten, innerlijke onrust, perfectionisme)

De werkwijze heeft als groot voordeel dat de ervaringen die tijdens de training worden opgedaan toelaten ze als het ware op te slaan zodat ze inzetbaar worden in andere, toekomstige situaties.

Individueel of in groep

Dit trainingtraject wordt aangeboden in groepsverband. De groep is enkel kader en niet de focus. Het kader laat toe die methodieken te hanteren die in individuele begeleidingen minder gemakkelijk worden ingezet, en de kostprijs kan gedrukt worden. Als begeleider sta ik ervoor garant dat je in de groep niets kwijt moet wat je niet wenst prijs te geven.

Praktisch

© Anne Wellecomme | gestaltwellecomme@gmail.com | +32 479 56 57 74

Webdesign door Jeroen Vranckaerts