Mijn parcours

Na mijn opleiding aan de sociale hogeschool heb ik de eerste 20 jaren van mijn volwassen leven besteed aan inzet voor een internationale organisatie, zowel in binnen- als buitenland. Het heeft me veel geleerd, zowel op vlak van relaties, culturele verschillen, machtsverhoudingen, en niet in het minst: over mijzelf in relatie tot al deze aspecten (hoe ga ik om met frustratie, met inzet, met mijn honger naar authenticiteit, met mensen met slechte bedoelingen, wat maakt me blij, wat vang ik aan met het verschil tussen ideaalbeeld versus realiteit? enz.).

Concreet was ik vooral bezig met het begeleiden van individuen en groepen. Gaandeweg slopen meer beleidsmatige en organisatorische aspecten mijn takenpakket binnen en … het werd slopend.

In die context werd een oud verlangen weer aangewakkerd dat al leefde van in mijn studententijd: me bekwamen in de psychotherapie.

Gezien mijn leeftijd had ik nood aan een opleiding die meteen globaal vormend en oerdegelijk is. Ik koos voor de vierjarige opleiding tot gestalttherapeut. Het heeft mijn (veeleisende) verwachtingen zelfs overstegen en zorgt voor een stevig fundament.

Tegelijk kwam ik in contact met het fenomeen hoogsensitiviteit. Het waren woelige jaren, want over hoogsensitiviteit valt veel te zeggen. Als je ermee te maken hebt (en dat is het geval voor bijna 20% van de bevolking wereldwijd) is het best een uitdaging om je leven op een no-nonsense manier te herijken vanuit dit gegeven.

Vakliteratuur, congressen, kortere opleidingen (zoals Voice Dialogue, de jaaropleiding tot gecertificeerd HSP-trainer), en niet in het minst de integratieve opleiding partnerrelatietherapie: stuk voor stuk elementen die ervoor zorgen dat mijn boeiend beroep steeds meer verdieping krijgt, en tegelijk ook steeds weer frisse lucht.

Het ‘stevige fundament’, en de ‘frisse lucht’… Ze stellen me in staat om aan ieder nieuw begeleidingstraject te beginnen vanuit een zekere rust, én vanuit een alerte, open houding.

© Anne Wellecomme | gestaltwellecomme@gmail.com | +32 479 56 57 74

Webdesign door Jeroen Vranckaerts